Українці найчастіше звертаються до безоплатних адвокатів з питань соцзахисту

Дата: 05 Жовтня 2015
A+ A- Підписатися

Три місяці правової допомоги у цивільних і адміністративних справах: людей найбільше хвилює соціальна допомога і проблеми з житлом.

Серед цивільних та адміністративних питань, з якими люди найчастіше звертаються до місцевих центрів з надання безоплатної правової допомоги, – соціальне забезпечення і проблеми з житлом.

Про це свідчать статистичні дані, оприлюднені на сайті Координаційного центру з надання правової допомоги.

Зокрема, безоплатна вторинна правова допомога найчастіше надавалася щодо питань соціального забезпечення (15% випадків), житлових проблем (13% випадків), сімейного права (9,8%), питань спадку (9,1%), земельних питань (8,7%).

Всього до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги за три місяці звернулося 18 600 осіб. З них допомога, зокрема із залученням адвоката, надавалася приблизно у кожному п’ятому випадку. Решта питань вирішувалися на досудовому рівні.

Що стосується вікового та ґендерного розподілу клієнтів, які зверталися до місцевих центрів з надання безоплатної правової допомоги, 58,9% з них становили жінки, 41,1% – чоловіки.

46,4% з них були віком від 35 до 60 років, 38,4% – понад 60 років, 14,7% – від 18 до 35 років, 0,4% -до 14 років.

Як відомо, з 1 липня 2015 року в Україні почала діяти система безоплатної правової допомоги для малозабезпечених громадян у цивільних та адміністративних справах.

Цю допомогу надають 100 місцевих (міжрайонних у місті) центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Отримати таку допомогу можуть малозабезпечені особи, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, біженці, ветерани війни (у тому числі учасники АТО зі статусом учасника бойових дій) та інші групи населення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter