Україна не визнаватиме дипломи “ДНР” та “ЛНР”

Дата: 03 Квітня 2015
A+ A- Підписатися

Дипломи вищих навчальних закладів, які залишаються на окупованих територіях України, не будуть визнані у жодній країні світу. Для отримання диплома державного зразка студенти мають перевестися до вишів на підконтрольних територіях.

Про це заявив в ефірі програми “Донбас. Реалії” на “Радіо Свобода” заступник директора департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України Микола Фоменко.

Нам уже стали надсилати дипломи, які там видають. Цим вони, мабуть, хотіли показати, що вищі навчальні заклади працюють. Утім, це не дипломи, а якісь нотатки слідчого. Зрозуміло, що такі дипломи ні в Україні, ні в Європі не визнаватимуться“, – наголосив чиновник.

За даними Міністерства освіти і науки, станом на сьогодні з територій, підконтрольних угрупованням “ДНР” і “ЛНР”, виїхало щонайменше 60% студентів. Зараз триває переведення студентів до вишів на підконтрольних Україні територіях, що дозволить їм отримати дипломи державного зразка. Студенти можуть звертатися за консультаціями на лінію міністерства за номером 096 444 30 86.

Раніше кілька російських вишів, зокрема Південний Федеральний університет та Перший Московський медичний державний університет, спростували заяви представників угруповання “ДНР” про отримання студентами окупованих територій дипломів російського зразка.

Нагадаємо, експертка “Реанімаційного пакету реформ” Ірина Єгорченко повідомила, що в Україні деякі абітурієнти не зможуть вступити до тих вишів, які вони обрали, через те, що законопроектом передбачено скласти таблиці відповідності старих і нових балів зовнішнього незалежного оцінювання знань.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter