Україна на 35-му місці в рейтингу захисту прав ЛГБТ у Європі

Дата: 14 Травня 2019
A+ A- Підписатися

У щорічному рейтингу захисту прав ЛГБТ Rainbow Europe, який складає організація ILGA-Europe, Україна опинилась на 35-му місці. 

Про це йдеться на офіційному сайті ILGA-Europe.

Експерти європейського підрозділу міжнародної асоціації захисту прав ЛГБТ оцінювали 49 країн Європи за 100-бальною шкалою, де 0 означає повну неповагу до прав ЛГБТ-людей, а 100 – абсолютну повагу до прав людини та недискримінацію гомосексуалів. Для оцінки експерти вивчали вплив місцевих законів і політики країн загалом на життя ЛГБТ-людей, захист прав, питання сімей, юридичне визнання, свободу вираження поглядів та інші фактори. У цьогорічному рейтингу Україна отримала від експертів 21,52 бала та обігнала за показниками такі країни, як Польща, Білорусь і Латвія. 

Перше місце в рейтингу посіла Мальта з результатом 90,35%. Також до першої п’ятірки увійшли Бельгія (73,08), Люксембург (70,4), Фінляндія (69,27) та Данія (67,86).

На останньому місці в рейтингу ILGA-Europe опинився Азербайджан з результатом всього 3,33. 

Як відомо, ще у 2016 році Україна була серед шести країн Європи з найнижчим рівнем дотримання прав ЛГБТ-людей. Тоді лідером та аутсайдером рейтингу також стали Мальта та Азербайджан, а от Польща, навпаки, випереджала Україну. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter