Україна досі пасе задніх у вакцинації дітей – МОЗ

Дата: 28 Квітня 2017
A+ A- Підписатися

Міністерство охорони здоров’я України і UNICEF закликають батьків та медичних працівників вакцинувати дітей задля їх захисту від небезпечних захворювань.

Про це йдеться у спільній заяві МОЗ та UNICEF.

“Україна досі має неприйнятно низькі показники вакцинації. Як ми знаємо, вакцини рятують життя, і наша мета полягає в тому, щоб побачити принаймні 95% всіх дітей в Україні вакцинованими”, – заявила виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

За її словами, у 2016 році лише 46% дітей в Україні були щеплені від хвороб, які можна попередити завдяки вакцинації.

“Страх перед побічними реакціями не повинен зупиняти батьків перед захистом своїх дітей від смертельних хвороб”, – каже Уляна Супрун.

Вона зауважила, що багато дітей в Україні пропустили планову імунізацію протягом останніх кількох років, здебільшого через гостру нестачу вакцин. Саме тому МОЗ об’єднало зусилля з міжнародними організаціями, і нині вакцини доступні в усіх регіонах України.

Разом з тим Уляна Супрун нарікає, що багато дітей досі залишаються нещепленими через опір батьків чи медпрацівників.

“Ми закликаємо батьків захистити своїх дітей, а медичних працівників – послуговуватися виключно доказовою медициною, коли вони консультують щодо вакцинації. Дезінформація про вакцини має серйозні наслідки”, – заявила голова Представництва UNICEF в Україні Джованна Барберіс.

Міністерство охорони здоров’я повідомляє, що станом на березень 2017 року 24% дітей віком до 1 року були повністю щеплені проти кору, 12,8% проти гепатиту В, 13,9% проти поліомієліту і 13,2% проти дифтерії, кашлюку та правця, якщо порівнювати з даними за цей самий період 2016 року.

24-30 квітня у всьому світі проводиться тиждень імунізації. Ці тематичні дні були впроваджені Всесвітньою організацією охорони здоров’я для поширення знань про вакцинацію.

Нагадаємо, у березні 2017 року у Вінниці помер дворічний малюк через туберкульозний менінгоенцефаліт. Хлопчик був невакцинований. 

Раніше Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська закликала Мінздоров’я інформувати населення про вакцинацію

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter