Укладачів провідних словників англійської мови закликають внести до них слово “Голодомор”

Дата: 17 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

На платформі Change.org створили петицію із закликом до укладачів провідних словників англійської мови внести до них слово “Голодомор”.

Підписати петицію можна за посиланням. 

Автори петиції закликали авторів, зокрема, Оксфордського словника, що містить понад 300 тис. статей, додати до словників українське слово “Голодомор”, щоб підвищити обізнаність людей про геноцид 30-х років в Україні. 

“У розпал голоду, в той час, як мільйони українців голодували, СРСР затопив зовнішні ринки експортом зерна і прагнув не допустити журналістів повідомляти про Україну, що страждає від голоду. Десятиліттями світ не знав про політику Кремля”, – звертаються до них автори петиції. 

На момент написання новини петицію підписали понад 10 тис. людей. 

Нагадаємо, що минулого року провінція Британська Колумбія в Канаді визнала Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу. Щоб ухвалити таке рішення, місцевим депутатам знадобився менш ніж тиждень. Канада на державному рівні визнала Голодомор актом геноцидом у 2008 році. На провінційному рівні Голодомор визнали в шести із 13 провінцій та територій країни.

Також палата представників Конгресу США одностайним рішенням ухвалила резолюцію, у якій Голодомор 1932–1933 років визнала геноцидом українського народу. Співавторами резолюції виступили понад три десятки конгресменів від Демократичної і Республіканської партій.

Відомо, що понад 80% українців вважають Голодомор геноцидом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter