Учасники АТО, переселенці і майданівці отримали від Кабміну кошти на придбання квартир

Дата: 12 Червня 2019
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів схвалив рішення про перерозподіл коштів для придбання близько 500 квартир для учасників АТО та ООС, переселенців, активістів Євромайдану, а також для родин загиблих воїнів.

Про це повідомляє “Укрінформ”.

Раніше, як зазначив прем’єр-міністр Володимир Гройсман, гроші на квартири скеровували забудовникам, а тому люди інколи отримували нерухомість в інших населених пунктах, що змушувало їх переїжджати.

“Зараз гроші видають безпосередньо людям. Гроші ходять за людиною”, – сказав очільник уряду.

Гройсман додав, що стратегічне завдання уряду сьогодні – забезпечення зростання економіки – сприятиме подальшому розвитку подібних програм підтримки.

Нещодавно уряд скерував до Мінсоцполітики близько 40 мільйонів гривень, щоб поліпшити житлові умови для переселенців з числа учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, що брали безпосередню участь в АТО/ООС.

Нагадаємо, у 2018 році стало відомо про те, що Мінрегіон, Міністерство фінансів і Міністерство соціальної політики не створили цільової програми пільгового кредитування для будівництва чи придбання житла учасниками бойових дій, як того вимагав захід з плану дій Нацстратегії.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter