Учасника акції у Сімферополі покарали за український прапор

Дата: 30 Березня 2015
A+ A- Підписатися

Кримчанин Куртсеїт Абдулаєв отримав 20 годин громадських робіт за те, що під час мітингу до дня народження Тараса Шевченка в Сімферополі тримав український прапор.

Сьогодні в Залізничному районному суді Сімферополя відбулося засідання у справі Куртсєїта Абдулаєва, який брав участь в акції пам’яті українського поета і художника Тараса Шевченка, що проходила 9 березня в Сімферополі. Активісту присудили 20 годин громадських робіт.

Як повідомляє портал “Крим. Реалії“, Куртсєїт Абдулаєв за російським законодавством визнаний винним у тому, що він як учасник заходу не дотримувався регламенту його проведення, демонструючи прапор України з написом: “Крим – це Україна”.

Абдуллаєв не визнає свою провину і планує оскаржити рішення суду.

Нагадаємо, 9 березня в Сімферополі після акції до дня народження Тараса Шевченка “поліція” затримала трьох активістів, у тому числі й організатора акції Леоніда Кузьміна. Їх звинуватили у порушенні порядку проведення мітингу, а саме в демонстрації української символіки, що не було передбачено у заявці.

11 березня Леоніда Кузьміна звільнили з сімферопольської школи, де він працював учителем історії, за статтею “невідповідність займаній посаді”, назвавши “агентом Держдепу”. 12 березня Кузьміну за використання української символіки присудили 40 годин громадських робіт.

Активіст Вельдар Шукурджиєв, також засуджений за український прапор на мітингу, подав апеляцію на рішення суду.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter