Учасницю Pussy Riot затримали за спробу пошити на Болотній російський прапор

Дата: 12 Червня 2015
A+ A- Підписатися

Громадянську активістку, учасницю панк-групи Pussy Riot Надію Толоконникову затримали російські правоохоронці під час креативної акції на підтримку ув’язнених жінок.

Як повідомила Надія Толоконникова на своїй twitter-сторінці, її і активістку “Зони права” (проекту, який займається моніторингом дотримання прав людини у виправних установах) Катерину Ненашеву затримали і помістили в автозак за те, що вони брали участь в акції – шили на Болотній площі у Москві російський прапор, одягнувшись у форму ув’язнених. Акція проводилася на підтримку ув’язнених жінок, з метою привернути увагу до проблеми їх посттюремної адаптації.

Активісток затримали на початку акції, коли вони лише встигли розкласти на площі тканину, і відвезли їх до ОВС “Якиманка”. Толоконникова додала, що співробітник Центру з протидії екстремізму Антон Навроцький намагається проводити допит.

Також активістка наводить висловлювання правоохоронців під час їх бесіди:

“Російський прапор у зеківській уніформі шити посеред Москви можна. У нас в країні не концтабір, не гетто, але у всього є свої межі”.

“Шийте вдома або у Бітцевському парку. І взагалі у вас диплома немає, щоб шити російський прапор. Є у вас кваліфікація швачки-мотористки?!”.

Крім того, поліцейські цікавилися у активісток, чи були у них на площі “фотопіарники”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter