Убивство Вербицького: один з підозрюваних незабаром може вийти з-під варти

Дата: 14 Січня 2021
A+ A- Підписатися

Підозрюваний у вбивстві активіста Євромайдану Юрія Вербицького Сергій Мисливий може вийти із СІЗО.

Про це повідомили в Адвокатській дорадчій групі. 

Сергій Мисливий. Фото: Insider

Мисливого затримали в березні 2020-го, через шість років після вбивства. Весь цей час, як розповідали правоохоронці, чоловік переховувався від слідства під фальшивими іменами, використовуючи підроблені паспорти. Так, під час затримання він назвався прізвищем Біліченко. За підробленим паспортом за роки переховування він навіть декілька разів перетинав кордон.

Мисливому закидають участь у злочинній організації, створеній для скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів, безпосередньо викрадення і катування Вербицького та Ігоря Луценка, а також перешкоджання мирним зібранням. Окремо його підозрюють у вбивстві Вербицького, а також використанні підроблених документів та підбурюванні до їхнього підроблення, зокрема паспорта громадянина України.

Сторінка з даними Мисливого на сайті Інтерполу

14 січня колегія суддів задовольнила відвід судді в справі Левченку, про який просив захист Мисливого. Причиною цього стало переслідування активістів Автомайдану з боку судді в минулому. 

“Тобто головуючий суддя Левченко, знаючи про наявність підстав для відводу, міг своєчасно заявити самовідвід, не затягуючи, проте не зробив цього”, – розповіли в Адвокатській дорадчій групі. 

Після відводу суд не зміг утворити колегію для розгляду справи й скерував подання до Київського апеляційного суду про зміну підсудності, яке мають розглядати 15 січня.

“Шанси, що інший суд, куди апеляція направить справу, встигне продовжити запобіжний захід, мінімальні”, – зазначають адвокати. 

Термін тримання під вартою Мисливого закінчується 17 січня, а в іншого підозрюваного Івана Новотного – 23 січня. 

Нагадаємо, що рано-вранці 21 січня 2014 року група тітушок викрала активістів Ігоря Луценка та Юрія Вербицького з лікарні та вивезла до лісу за Києвом. Чоловіків катували, однак згодом зловмисники відпустили Луценка, який зміг вийти з лісу та зателефонувати друзям. Того ж дня Юрія Вербицького знайшли мертвим.

Фотографія обкладинки: ЄвроМайдан-EuroMaydan

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter