Убивць адвоката Грабовського засудили до тюремного ув’язнення

Дата: 26 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Шевченківський районний суд Києва ухвалив обвинувальний вирок у справі про вбивство адвоката Юрія Грабовського, який був захисником російського військовослужбовця Олександра Александрова.

Про це повідомили в пресслужбі Національної асоціації адвокатів України.

Адвокат Юрій Грабовський. Фото з відкритих джерел

Вирок оголосили 25 липня на судовому засіданні. Один з обвинувачених отримав довічне ув’язнення, інший  15 років тюремного покарання.

Про судове рішення повідомив Сергій Вилков адвокат Ольги Грабовської, потерпілої в цій справі.

Слухання справи тривали майже сім років. На прохання прокурора її розглядали в закритому режимі, щоб не допустити “розголошення відомостей про особисте життя чи обставини, які принижують гідність особи” потерпілої. 

Обвинувачених Артема Яковенка і Максима Чмільова утримують під вартою.

Нагадаємо, адвоката Юрія Грабовського, який захищав військовослужбовця ГРУ Генштабу Російської Федерації Олександра Александрова в київському суді, знайшли мертвим 25 березня в центральній частині країни. Його тіло з вогнепальними пораненнями було закопане в покинутій місцевості. 

Про зникнення Грабовського в Одесі стало відомо 10 березня. Тоді поліція порушила справу про вбивство. Пізніше в Генпрокуратурі озвучили версії зникнення адвоката. За однією з них, група людей силою доставила Грабовського до Києва, де забрала із сейфа на його робочому місці велику суму грошей. Водночас один зі спільників виїхав з телефоном Грабовського до Єгипту, звідки публікував дописи на сторінці адвоката у фейсбуці. 

29 березня головний військовий прокурор України Матіос оприлюднив відео з матеріалів слідства, на якому Грабовський заявляє людині за кадром про те, що більше не захищатиме російського військовослужбовця. 

Колега Грабовського, адвокатка росіянина Євгена Єрофєєва Оксана Соколовська, неодноразово повідомляла про погрози, які їй надходять. Суд надав їй охорону. 

Як відомо, на початку березня 2016 року з’явилась інформація про зникнення Грабовського, який захищав військовослужбовця ГРУ Генштабу РФ Олександра Александрова в київському суді. Інформація про загибель Грабовського з’явилася 25 березня. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter