У Зеленського хочуть створити агенцію, яка координуватиме надання пільг ветеранам

Дата: 15 Серпня 2019
A+ A- Підписатися

Партія президента Володимира Зеленського “Слуга народу” пропонує ухвалити закон про ветеранів та створити спеціальну агенцію, яка координуватиме надання пільг цій категорії громадян.

Про це у фейсбуці повідомила депутатка партії Галина Третякова

Ухвалення закону та створення агенції мають стати відповіддю на ліквідацію комітету у справах ветеранів та осіб з інвалідністю. У ще не створеному законі парламентарі планують чітко прописати пільги і категорії всіх ветеранів, крім ветеранів праці. 

“Ми будемо лобіювати права ветеранів, але для цього не потрібно плодити бюрократію у вигляді комітетів чи цілих міністерств. Нам потрібна цілісна державна соціальна політика. Треба відмовлятися від такої практики, коли кошти спрямовуються не на соціальний захист тих, хто його потребує, а на утримання роздутого держапарату”, – написала вона, відповідаючи на слова критиків ліквідації парламентського комітету. 

Щодо спеціальної агенції, яка має працювати над координуванням надання пільг, то до її складу, за словами Третьякової, мають долучити й самих ветеранів. 

Як відомо, вперше в Україні про Міністерство ветеранів заговорили на початку минулого року. Згодом парламент проголосував за створення відомства та призначення на посаду його очільниці депутатки від Блоку Петра Порошенка Ірини Фріз. До цього питанням ветеранів в Україні опікувалися майже 30 відомств. Зокрема, Державна фіскальна служба, яка працювала над санаторно-курортним лікуванням ветеранів, служба з питань геодезії, картографії та кадастру, що разом з органами місцевого самоврядування забезпечувала ветеранів земельними ділянками, та багато інших.

Нещодавно відомство запропонувало створити єдиний реєстр ветеранів війни. На сьогодні, за його даними, в країні статус учасника бойових дій отримали вже понад 354 тисячі осіб. 

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter