У Запоріжжі під облрадою вимагали відставки уповноваженого з ґендерних питань Марченка

Дата: 02 Серпня 2019
A+ A- Підписатися

У Запоріжжі активісти під стінами обласної ради вимагали відставки заступника голови облради та ґендерного уповноваженого Владислава Марченка, який нещодавно дискримінаційно висловився щодо жінок на своїй сторінці у фейсбуку.

Про це повідомляє місцеве видання “061”.

На акцію вийшли близько 30 людей. Усі вони тримали в руках саморобні плакати та вимагали відставки чиновника. 

Ми вийшли на цю акцію тому, що людина, яка має спостерігати за тим, щоб права чоловіків і жінок було дотримано в області, чомусь висловлюється так дискримінаційно, так сексистськи, вважає, що він нічого такого, в принципі, не сказав. Ми вийшли з цим хештегом, який уже став відомим не тільки в Запоріжжі, але й в Україні і за кордоном. І ми своєю присутністю, своїми плакатами хотіли сказати, що ми обурені, що в XXI сторіччі можуть бути такі дискримінаційні висловлювання від людини, яка має спостерігати за тим, аби у нас не було дискримінації”, — розповіла журналістам учасниця акції Наталя Лобач.

Пікетувальники спробували зв’язатися з чиновником, однак на момент акції Марченка не виявилося на робочому місці.

Як відомо, 26 липня Владислав Марченко на своїй сторінці у фейсбуці опублікував текст невідомого автора, в якому той порівняв жінок, які публікують у соціальних мережах фотографії в купальниках, коротких сукнях та спідній білизні, із “дешевими проститутками”. У відповідь на це користувачі запустили в соціальній мережі флешмоб #забулазапитатиумарченка, в межах якого публікують власні фотографії в купальниках, короткому вбранні тощо. Згодом чиновник намагався вибачитися за свої слова, але стало ще гірше. 

Відомим запорізький чиновник став ще в липні минулого року, коли його тільки призначили на посаду ґендерного уповноваженого. Тоді активісти пригадали Марченку його висловлювання щодо ЛГБТ-людей. Виявилось, що він підтримує покарання за гомосексуальний секс.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter