У волинському таборі біженці оголосили голодування

Дата: 17 Квітня 2015
A+ A- Підписатися

У пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства у смт Журавичі під Луцьком мігранти протестують проти неналежних умов утримання.

За інформацією ZAXID.NET, зранку 16 квітня всі іноземці відмовились від сніданку, а згодом і від обіду, щоб привернути увагу керівництва закладу до поганих умов харчування та утримання у таборі.

Як повідомило джерело видання, ще у понеділок 13 квітня, двоє чоловіків здійснили спробу втечі з табору в Журавичах, наступного дня були затримані та повернуті правоохоронцями назад.

Після цього випадку мігранти почали висловлювати незадоволення неналежним утриманням, що вилилося у відвертий протест.

Прес-секретар Державної міграційної служби України Сергій Гунько не заперечив, що мігранти намагались привернути увагу керівництва закладу до певних проблем, однак запевнив, що бунту не було і мігранти не відмовлялися від їжі.

З ними розмовляють, зараз там вже все спокійно. Так, вони незадоволені харчуванням, але я можу вас запевнити, що умови їм забезпечують відповідно до норм українського законодавства та постанов кабміну. Харчуються вони за кошти державного бюджету не гірше і не краще, ніж, скажімо, українська армія. Те ж саме стосується інших умов перебування“, – пояснив прес-секретар ДМС України.

Нагадаємо, у 2012 році правозахисна організація Amnesty International звернула увагу на факти знущання над біженцями у пункті тимчасового утримання у Журавичах. Тоді, за інформацією представників організації, охорона, озброєна кийками, атакувала іноземців, які 6 січня 2012 року оголосили голодування на знак протесту проти їх незаконного утримання. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter