У волинських школах покажуть фільми неповнолітніх засуджених

Дата: 13 Березня 2015
A+ A- Підписатися

Незабаром у загальноосвітніх школах, профтехучилищах, коледжах Волині школярі та студенти зможуть побачити короткометражні фільми, зроблені вихованцями Ковельської виховної колонії.

За допомогою команди ЮНІСЕФ (Дитячого фонду ООН) життя тривалістю в 60 секунд зафільмувало 20 вихованців Ковельської виховної колонії. “Дзвінок додому”, “Невидимий бар’єр”, “Хвилини щастя”, “Повір у себе” та інші – це внутрішній світ людини за  ґратами, її роздуми, страх, віра і сподівання, що все буде інакше“, – йдеться у повідомленні Волинського прес-клубу.

Найкраще достукатися до тих, хто схильний до девіантної поведінки, можна за допомогою візуальних засобів. Бо краще один раз побачити, ніж сто разів почути“, – зазначив під час обговорення у прес-клубі заступник начальника управління Державної пенітенціарної служби у Волинській області Юрій Безушкевич

Вихованці добровільно брали участь у проекті. Висловило бажання взяти участь понад 70 юнаків, з них відібрали 20 та провели для них майстер-клас із відеозйомки й монтажу. На думку Юрія Безушкевича, окремі фільми заслуговують на високу оцінку і, можливо, хтось із хлопців у майбутньому стане режисером.

Щоб знизити рівень дитячої і підліткової злочинності, і пенітенціарна служба, й освітні заклади готові демонструвати фільми та організовувати обговорення проблем у навчальних закладах Волині. Головний спеціаліст управління освіти і науки Волинської ОДА Оксана Малащук зазначила, що ці фільми потрібно показувати не тільки школярам, а й педагогам, соціальним працівникам, а особливо – батькам.

Вихованці Ковельської  колонії продовжують знімати фільми – всю апаратуру Дитячий фонд ЮНІСЕФ передав закладу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter