У Vogue вибачилися за слова про трансґендерність

Дата: 16 Липня 2017
A+ A- Підписатися

Американський журнал Vogue вибачився за фразу про трансґендерність екс-вокаліста гурту One Direction Зейна Маліка та його подруги.

Як пише ВВС Україна, в інтерв’ю журналу Малік і його подруга, американська модель Джіджі Хадід розповіли, що позичають один у одного речі з гардеробу. Вони також сфотографувалися для обкладинки журналу в барвистому одязі “андрогінного стилю”.

У коментарі до інтерв’ю автор журналу Vogue називає фотографію, де зображені молоді люди “обіймами гендер-флюїдів”.

Визначення “гендер-флюїд” застосовують щодо тих, чиє гендерне сприйняття залежить від ситуації: такі люди можуть відчувати себе то чоловіками, то жінками, то людьми із подвійною статтю.

Читачі звернули увагу на недоречне вживання терміну. “Одяг не робить вас гендер-флюїдом”, – зауважують вони в соцмережах.

Багатьох обурила не лише помилка автора, а саме ставлення до теми трансґендерності.

“Якщо ви збираєтеся розповісти про трансґендерів, то поговоріть із представниками цієї спільноти. Пережитий досвід статевої невідповідності рідко буває таким кумедним і гламурним, яким його уявляє Vogue на своїй обкладинці”, – пише автор журналу Cosmopolitan.

Інтерв’ю екс-вокаліста One Direction і його подружки у Vogue надрукували у вигляді бесіди.

“Адже я постійно беру щось із твоєї шафи, правда?” – запитує Джіджі.

Співак відповідає, що він теж брав її футболку. “Мені вона подобається. Що з того, що вона затісна? І не має значення, що це жіноча футболка”.

“Вірно. Важливо не те, чи це чоловіча чи жіноча, а те, щоб вона пасувала, і ви себе комфортно почували”, – погоджується подруга Маліка.

У коментарі до інтерв’ю авторка журналу Майя Сінгер пише про новий молодіжний тренд – “байдуже ставлення до гендерних ознак”.

“Для покоління цього тисячоліття такі поняття як “хлопчик” чи “дівчинка” мають невелике значення. Це помітно в тому, як одягається це покоління”, – резюмує Vogue.

“Зейн і Джіджі ототожнюють із трансґендерами, бо позичають один в одного одяг?” – здивувалася журналістка і письменниця Ханна Оренштейн.

“Щось я не помітив, щоб Зейн носив жіночі сукні”, – пише інший користувач.

“З і Д кажуть, що позичають один у одного одяг. Це досить серйозна підстава, аби оголосити їх гендер-флюїдами”, – іронізує ще один читач.

В’їдливих коментарів написали так багато, що журналу довелося визнати, що стаття невдала.

“Цією розповіддю ми хотіли проілюструвати вплив трансґендерних груп на моду і культуру. Дуже шкодуємо, що в нашій статті неправильно відобразили цю ідею. Ми схибили”, – заявила представник Vogue.

У заяві зазначено, що журнал хоче продовжити висвітлення теми і обіцяє виявити при цьому ретельність.

Раніше повідомлялось, що французький журнал моди Vogue Paris розмістив ‎на обкладинці фотографію трансґендерної жінки. Це сталося уперше за історію видання. ‎

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter