У Вірменії здалися владі опозиціонери, які утримували будівлю поліції

Дата: 01 Серпня 2016
A+ A- Підписатися

У столиці Вірменії Єревані опозиціонери – прихильники руху “Сасна црер”, які два тижні утримували будівлю полку патрульно-постової служби поліції – здалися владі.

Про це 31 липня заявили у Службі національної безпеки Вірменії, повідомляє Українська правда з посиланням на RFE/RL.

“Спецпідрозділи вірменських правоохоронних органів змусили членів озброєної групи здатися владі. Будівля поліції повністю звільнена, 20 терористів були заарештовані”, – йдеться у повідомленні.

Раніше лідер опозиціонерів Варужан Аветисян заявив, що вони вирішили здатися, а “Перший вірменський інформаційний” опублікував заяву “Сасна црер”, у якій пояснювалося таке рішення загону.

“Поліція в останні дні дотримувалася стратегії виведення бійців з ладу за допомогою нанесення поранень в ноги, а вже сьогодні наш товариш був поранений в груди пострілом снайпера”, – йдеться в документі. Чисельність загону значно зменшилася, зазначили активісти.

Минулої ночі, повідомляється у заяві, силовики здійснили штурм бази.

“Машиною звалили стіну, зупинилися. Виходячи з деяких міркувань, ми почали переговори”, – зазначили члени загону.

У неділю база піддалася інтенсивному обстрілу, а на її територію кидали шумові бомби. Після цього силовики на бронетехніці вторглися на об’єкт.

“У нас є два варіанти: перший – вступити в бій з поліцією і співробітниками інших служб, проливши кров людей, які мають мало відношення до режиму, і другий – утриматися від кровопролиття і стати військовополоненими”, – повідомили активісти.

“Мета акції досягнута – у країні почалися протести. Тепер, щоб не допустити нових жертв, члени загону вирішили припинити збройний опір і продовжити боротьбу у статусі військовополонених. Це теж один із способів боротьби”, – зазначають активісти.

“Наш народ повинен боротися. Ми не допустимо, щоб наша країна стала російською губернією”, – йдеться у заяві.

Як відомо, напад на відділення полку патрульно-постової служби було скоєно в Єревані 17 липня. При цьому був убитий поліцейський і поранені 4 людини. Озброєні люди взяли в заручники сімох людей і вимагали звільнення координатора опозиційної організації “Установчий парламент” Жірайр Саефіляна, заарештованого за звинуваченням в незаконному придбанні та зберіганні зброї.

Із захопленої будівлі поліції згодом були звільнені всі заручники. Опозиціонери зажадали відставки влади країни і формування нового уряду.

З моменту захоплення будівля полку ППС у Єревані відбулися кілька акцій на підтримку опозиціонерів.

30 липня на центральних вулицях Єревана відбулася чергова хода на знак підтримки збройного угруповання, яке захопило поліцейський полк.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter