У Вірменії поліція розігнала мітинг і затримала понад 100 учасників

Дата: 30 Липня 2016
A+ A- Підписатися

У ніч на 30 липня у столиці Вірменії Єревані поліція світловими гранатами розігнала демонстрантів, які намагалися прорватися до полку патрульно-постової служби, захопленої озброєними людьми.

Мітингувальники підтримують захоплення поліцейського відділку і хотіли прийти на допомогу його організаторам. Після розгону мітингу до лікарень доставили близько 60 постраждалих. Серед них і поліцейські, і журналісти, передає Euronews.

Як повідомляє “Інтерфакс-Росія” з посиланням на прес-секретаря поліції Вірменії Ашота Агароняна, у результаті розгону мітингу затримано понад 100 осіб.

Крім того, головне управління з особливо важливих справ Слідчого комітету Вірменії порушило кримінальну справу за фактом масових заворушень в Єревані (ч. 1 і 2 ст. 225).

По цій справі вже проходять 23 затримані особи, в тому числі віце-голова опозиційної партії “Спадщина” Армен Мартиросян і глава опозиційної ініціативи “Вставай, Вірменія” Андріасов Гукасян.

“Слідством з’ясовано, що 29 липня група осіб організувала масові заворушення, під час яких застосовано насильство проти поліцейських, поставлено під загрозу громадську безпеку. За попередніми даними, в клініки Єревана звернулися 67 осіб”, – зазначили в СК Вірменії.

Нагадаємо, 17 липня у Єревані група озброєних осіб захопила будівлю поліції і внутрішніх військ, вимагаючи звільнити з-під арешту опозиціонера Жирайра Сефіляна. Під час захоплення будівлі вбито одного офіцера поліції і ще кілька поранено. Опозиція випустила першу групу заручників, але згодом захопила нову. Наразі у будівлі утримуються кілька медиків.

Серед вимог нападників також відставка президента Вірменії Сержа Сарґсяна.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter