У виправній колонії під Києвом був бунт, але ніхто не втік

Дата: 21 Липня 2016
A+ A- Підписатися

Ввечері 20 липня у виправному центрі в смт. Коцюбинське під Києвом між працівниками установи та засудженими відбувся конфлікт, але по прибуттю поліцейських підрозділів його вичерпано, повідомляє прес-служба Київської поліції.

За даними Державної пенітенціарної служби, 20 липня близько 20 години під час прибуття засуджених до Ірпінського виправного центру було здійснено огляд засуджених з метою виявлення у них заборонених предметів і виявилося, що один із засуджених перебував під дією наркотичних речовин.

Працівники ДПтС  застосували до останнього фізичну силу, що викликало обурення основної маси засуджених. Вони зібралися біля чергової частини та висловили невдоволення шляхом побиття вікон.

На місце події прибули співробітники обласного управління та апарату ДПтС України, завдяки яким вдалося припинити масову непокору засуджених.

Із засудженими було проведено роз’яснювальну роботу, здійснено перевірку наявності їх на своїх місцях та здійснено команду “відбій”.

Також співробітниками установи було викликано карету “швидкої допомоги”, лікарі якої надали засудженому, до якого було застосовано фізичну силу, необхідну медичну допомогу. На даний час зазначена особа перебуває в установі, госпіталізації не потребує.

У ДПтС підкреслюють, що усі особи, які відбувають покарання в Ірпінському виправному центрі (№ 132), перебувають на місці. Втечі засуджених не допущено.

За даним фактом проводиться службова перевірка. Про дану подію повідомлено відповідні правоохоронні органи.

Водночас, згідно з повідомленням поліції, кілька днів тому на вечірню перевірку в поселення цього виправного центру не з’явилися три людини.

Як пояснили  в поліції Українській правді, у даній колонії утримуються люди, які не вчинили тяжкі та особливо тяжкі злочини. У виправному центрі є кілька ділянок, на яких засудженим дозволяється відлучатися вдень і ввечері повертатися на територію і відзначатися. Неповернення на вечірню перевірку на таких ділянках розцінюється, як самовільне залишення колонії, і не вважається втечею.

В даний час немає інформації, з якої ділянки ці троє ув’язнених, які не повернулися на перевірку ввечері в середу.

Раніше ЗМІ з посиланням на портал “ДТП.Київ.UA” повідомили про бунт і втечу з Коцюбинської колонії близько 50 осіб. За інформацією порталу, поліцейські були по тривозі викликані в Коцюбинське зі спецзасобами.

Ірпінський виправний центр управління ДПтС України в м. Києві та Київській області (№ 132) – це установа мінімального рівня безпеки для утримання чоловіків, засуджених до обмеження волі. На даний час в установі утримується 175 осіб.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter