У Вінниці проведуть ходу за збереження “традиційних цінностей”

Дата: 14 Травня 2018
A+ A- Підписатися

20 травня в центрі Вінниці пройде хода та концерт за збереження “християнських традиційних сімейних цінностей”.

Про це повідомили на сторінці події у Facebook.

Програму заходів представники церков обговорили ще на початку квітня.

“Публічна хода покликана підтвердити те, що вінничани та український народ загалом прагне жити духовними цінностями, адже важливою передумовою збереження, розвитку та процвітання Української держави є захист та підтримка інституту сім’ї”, – написали організатори на сторінці ходи у Facebook.

Цього ж дня в місті планують провести концерт на захист “традиційних цінностей” та просвітницькі заходи.

Хода за традиційні цінності проходить у місті вже не вперше. Минулого року її приурочили до 500-річчя Реформації в Україні, а організаторами тоді виступили чиновники з обласної адміністрації.

Нагадаємо, протягом останніх двох років обласні та міські адміністрації України ухвалювали звернення до влади з проханнями захистити “традиційні сімейні цінності” і заборонити “пропаганду гомосексуалізму”.

Крім того, на офіційних сторінках представництва президента, Кабінету Міністрів та Верховної Ради були зареєстровані петиції із аналогічними вимогами.

Зокрема, пропонувалося внести до Верховної Ради законопроект “про заборону пропаганди гомосексуалізму, розробити загальнодержавну стратегію захисту традиційних сімейних цінностей та подолання наслідків пропаганди гомосексуалізму в Україні та проводити освітньо-просвітницькі заходи, спрямовані на захист традиційних сімейних цінностей”.

Автори також просили вилучити з Трудового кодексу та інших документів чи проектів законів будь-яке згадування про “сексуальну орієнтацію” та “ґендерну ідентичність” і прибрати із Плану дій Національної стратегії у сфері прав людини до 2020 року захід, який передбачає розробку законопроекту про реєстровані цивільні партнерства.

Деякі з петицій набрали необхідні для їхнього розгляду 25 тисяч підписів.

Водночас представниця Омбудсмана Аксана Філіпішина зазначає, що ці петиції неможливо реалізувати, оскільки вони мають дискримінаційний характер, суперечать Конституції України і містять заклики до порушень прав людини. Зокрема, порушень прав вразливих груп.

Вона наголосила, що згідно з 23 статтею Закону України “Про звернення громадян” петиція не може бути оприлюднена, якщо вона містить посягання на права і свободи людини.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter