У Верховному суді пояснили, за яких умов відкличуть позов до КС щодо люстрації

Дата: 14 Січня 2015
A+ A- Підписатися

Верховний суд обіцяє відкликати своє подання з Конституційного суду про неконституційність деяких норм закону про люстрацію після внесення у нього змін.

Про це “Українським новинам” сказав заступник голови робочої групи при Міністерстві юстиції з доопрацювання закону про люстрацію Карл Волох.

“Я постійно спілкуюся із головою Верховного суду Ярославом Романюком. Він обіцяє відкликати подання в КС, як тільки будуть внесені зміни в закон про люстрацію”, – сказав він.

Зокрема, зі слів Волоха, суд наполягає на тому, щоб законодавчо врегулювати роботу тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, а також люструвати виключно тих суддів, які виносили незаконні рішення проти євромайданівців, скасовані судами вищих інстанцій.

Волох відзначив, що робоча група при Мін’юсті має намір при підготовці змін у закон про люстрацію передбачити продовження строку роботи тимчасової спецкомісії, зміну порядку її формування й введення оплати її членам. Зміни в закон буде зроблено в лютому з урахуванням побажань Верховного суду.

Експерт висловив впевненість у тому, що Конституційний суд не буде до цього часу розглядати подання про неконституційність норм цього закону. На думку Волоха, пленум Верховного суду 17 листопада 2014 року звернувся до КС під тиском та не розраховував на суспільний резонанс таких дій.

Слід зазначити, що претензії до закону має і Венеціанська комісія. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter