У Туреччині тисячі людей вийшли на протести проти результатів референдуму

Дата: 18 Квітня 2017
A+ A- Підписатися

У Стамбулі тисячі турків, які на референдумі голосували проти розширення повноважень президента Туреччини Реджеп Таїпа Ердогана, ввечері 17 квітня вийшли на вулиці, протестуючи проти фальсифікацій результатів референдуму.

Про це повідомляє AFP.

Агентство відзначає, що не менш 1000 протестувальників зібралися у районі Бешикташ та ще близько 2000 демонстрантів пройшли маршем через інший район – Кадікей.

Мітингувальники в районі Кадікей, які рушили у бік відділення Верховної виборчої Ради, скандували: “Ми не зробимо вас президентом”, “Ми пліч-о-пліч проти фашизму”.

Головна опозиційна Народно-Республіканська партія (НРП) і прокурдська Демократична партія народів (ДПН) заявили, що будуть оскаржувати результати підрахунку голосів у більшості урн для голосування через можливе порушення.

Повідомляється, що невеликі акції протесту пройшли і в інших містах Туреччини.

Турецькі ЗМІ повідомили про затримання 13 осіб на акції протесту в Антальї.

Тим часом, уряд Туреччини ще на три місяці продовжив режим надзвичайного стану.

Як передає ВВС, на такий крок рекомендувала піти Рада нацбезпеки Туреччини. Радбез відзначав, що це дозволить “забезпечити спадкоємність запобіжних заходів для захисту принципу правової держави”.

Надзвичайний стан було введено в Туреччині в липні 2016 роки після проваленої спроби військового перевороту і з тих пір продовжувалося вже кілька разів.

Як відомо, на референдум у Туреччині було винесене питання змін до конституції, за якими президент Реджеп Таїп Ердоган отримує всю повноту влади в країні.

За внесення до конституції поправок проголосували 51,41% виборців.

Головна опозиційна партія Туреччини Республіканська народна партія заявила про наміри оскаржити результати референдуму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter