У Туреччині поліція затримала кількох журналістів

Дата: 26 Грудня 2016
A+ A- Підписатися

Поліція Туреччини затримала кількох журналістів та представників прокурдської Демократичної партії народів (ДПН), причини затримання наразі не відомі.

Про це пише DW.com.

Рейди турецьких силовиків стосувалися двох журналістів курдського агенства новин DIHA. Ще двох заарештували у Стамбулі та Діярбакирі, одному з головних міст населеного переважно курдами південного сходу країни.

Прокурдське інформагентство Firat повідомило, що п’ятьох лідерів ДПН затримали у провінції Баликесір, ще кількох – у південній провінції Мерсін. Загалом за рік були заарештовані тисячі членів політсили, у в’язниці – 12 депутатів парламенту від ДПН, повідомили у партії.

За даними Європейської федерації журналістів, у турецьких в’язницях нині перебуває 122 працівника ЗМІ. Протягом останніх місяців, після невдалої спроби путчу в Туреччині у липні 2016 року, десятки медіа у Туреччині закрили, а через підозри у підтримці терористів або образи посадовців у соціальних мережах упродовж останніх шести місяців турецька влада вжила юридичних заходів щодо 3710 осіб.

Як відомо, в Туреччині були звільнені понад 10 тис. держслужбовців через звинувачення в причетності до організації опозиційного ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого звинувачують в організації спроби перевороту 15 липня.

Крім того, турецька влада оголосила про закриття ще 15 ЗМІ, включаючи новинне агентство Dicle і багато газет і журналів, через звинувачення у пропаганді ідей Робітничої партії Курдистану.

Наразі в Туреччині діє надзвичайний стан, введений після спроби військового перевороту 15 липня. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter