У тілах пасажирів “Боїнга” знайшли фрагменти ракети з “Бука”

Дата: 08 Жовтня 2015
A+ A- Підписатися

У тілах жертв авіакатастрофи малазійського Boeing 777 знайшли уламки ракети, випущеної з системи “Бук”. 

Як повідомляє сайт Харківської правозахисної групи, це – результат попереднього розслідування міжнародної групи з розслідування катастрофи МН17, оприлюднений нідерландським виданням NOS.nl з посиланням на колишнього керівника української частини команди з розслідування Василя Вовка.

Фрагменти, як і уламки літака знайшли в тілах жертв. Ці елементи подібні досліджуваним зразкам. Ці зразки надали експертам для порівняльного аналізу“, – розповів Вовк.

У серпні на місці падіння літака було знайдено фрагменти, які, за даними експертів, ймовірно належать до ракети, випущеної з “Бука”. Якщо слідство встановить, що мова дійсно йде про “Бук”, це буде ще одним свідченням причетності Росії до авіакатастрофи. Але стовідсотково цього стверджувати не можна, оскільки в Україні теж є “Буки” радянського періоду.

Василь Вовк впевнений, що літак був збитий з “Бука”, який було доставлено з території Росії і після вчинення злочину за допомогою терористів повернуто назад.

У міжнародній дослідницькій групі підтверджують, що Василь Вовк недавно був її частиною, але і кажуть, що надані ним відомості мають неточності.

Ми розглядаємо різні сценарії, в тому числі і найбільш вірогідний, що МН17 був збитий ракетою з “Бука”. Однак інші сценарії теж не виключені“, – заявили в групі.

Нагадаємо, літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що летів з Амстердама до Куала-Лумпура, розбився на Донеччині 17 липня 2014 року. Загинули 298 людей, які перебували на борту літака.

За однією з версій, літак було збито ракетою із зенітного комплексу “Бук”, наданого бойовикам російськими військовими. Бойовики та російська сторона заперечують свою причетність до падіння літака.

У липні Росія заветувала проект резолюції Ради безпеки ООН щодо створення міжнародного трибуналу з розслідування катастрофи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter