У світі 65 мільйонів біженців, половина з яких діти – ООН

Дата: 20 Червня 2017
A+ A- Підписатися

За даними Управління Верховного комісара ООН з питань біженців (УВКБ), станом на кінець 2016 році у світі зафіксовано 65 мільйонів біженців, внутрішньо переміщених осіб і тих, хто шукає притулку. В середньому це кожна 113-та людина в світі.

Про це йдеться у доповіді УВКБ ООН, повідомляє Інтерфакс.

Згідно з доповіддю, до кінця 2016 року в усьому світі налічувалося понад 65,6 мільйона переміщених осіб: 22,5 мільйона біженців, 2,8 мільйона осіб, що шукають притулку, та понад 40 мільйонів внутрішньо переміщених осіб.

Загальне число біженців і переміщених осіб перевищує число жителів Великобританії, повідомляють автори доповіді.

Також зазначається, що в минулому році “армію” біженців і переселенців поповнили понад 10 мільйонів людей: приблизно дві третини з них – 6,9 мільйона – стали внутрішніми біженцями в своїх країнах.

“Це означає, що кожні три секунди, хтось залишає свій будинок в пошуках притулку”, – пишуть автори.

Підкреслюється, що найбільше біженців в 2016 році прибувало з Сирії: на сьогоднішній день в світі налічується 5,5 мільйона сирійських біженців.

Автори доповіді відзначили також збільшення потоку біженців з Південного Судану, зокрема, після загострення конфлікту в країні в липні 2016 року: в минулому році цю країну в пошуках притулку покинули 739 тис. 900 осіб.

За оцінками УВКБ, діти складають половину всіх біженців в світі.

Крім цього, на сьогоднішній день в світі налічується близько 10 мільйонів осіб, які не є громадянами або підданими жодної держави.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter