У світі 2015 року кількість жертв від мін збільшилася на 75%

Дата: 08 Грудня 2016
A+ A- Підписатися

Україна увійшла до списку країн, де за минулий рік зафіксовано найбільше жертв від вибухів мін.

Про це йдеться в доповіді Міжнародного руху за заборону протипіхотних мін (ICBL), передає Міжнародна мережа за права дітей (CRIN).

Найбільше загиблих і поранених у результаті вибухів мін у 2015 році зафіксовано в Афганістані (1 310 осіб), Лівії (1 004), Ємені (988), Сирії (864) та Україні (589).

Загалом кількість жертв протипіхотних мін та аналогічних боєприпасів за підсумками минулого року досягла максимуму за 10 років: поранених і вбитих по всьому світу – 5 461 людина. Це на 75% більше показників 2014 року. Більше 2/3 жертв були цивільними особами, 38% постраждалих – діти.

Як наголосили автори звіту, у попередньому році тільки в трьох державах – М’янмі, Північній Кореї і Сирії – урядові війська проводили установку наземних снарядів. Зазначено, що Україна є підписантом Оттавської конвенції, що забороняє виготовлення, використання і зберігання протипіхотних мін.

Фахівці ICBL також зазначають, що, незважаючи на зростання числа жертв мінних вибухів, світові витрати на розмінування та допомогу постраждалим від мін знижуються. Один із пунктів Мінських договорів щодо врегулювання конфлікту на Донбасі передбачає розмінування районів біля лінії зіткнення.

Нагадаємо, що UNICEF України розробила мультфільми, що розповідають про мінну безпеку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter