У Судаку сотня озброєних людей приїхали зносити будинки кримських татар

Дата: 23 Березня 2016
A+ A- Підписатися

У Судаку (Крим) близько сотні озброєних людей приїхали до житлового масиву Алчак, де планували знести шість будинків кримських татар.

Про це Крим.Реалії розповів перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял.

“Там перебували близько 100 представників правоохоронців, половина з них була озброєна. Це представники “Омону”, поліції, ФСБ. Як мінімум, 2 “Камази”. Екіпіровані, тобто, чекали чогось. Нічого не відбувалося. Була велика група кримських татар. Теж в такій кількості, може більше”, – розповів він.

За його словами, ці будинки побудовані багато років тому, і дійсно не мали дозвільних документів. При цьому Джелял підкреслив, що така ситуація характерна для всього Криму і стосується не тільки кримських татар.

“Я не знаю, чи намагалися їх (будинки – ред.) узаконити за останні два роки, але більшість сходиться на тому, зокрема, те, що стосується Ільвера Аметова (голова Судацького регіонального Меджлісу, власник об’єкта, який “потрапив під знесення” – ред.), йому неодноразово пропонували співпрацювати з чинною владою і тими політичними силами серед кримських татар, яким влада довіряє, скажімо так. Він відмовився і сказав, що у нього є свої переконання і свої погляди на те, що відбувалося і відбувається сьогодні. В результаті чого у нього, власне, і виникають неприємності”, – зазначив перший заступник голови Меджлісу.

За його даними, деякі з власників тих будинків, які хочуть знести, поїхали зустрітися з “віце-прем’єр-міністром” окупаційної влади Криму Русланом Бальбеком.

На даний момент немає інформації про те, чи відбулася така зустріч. Відсутні також будь-які офіційні коментарі російської влади і силових відомств Криму.

Координатор Кримської контактної групи з прав людини Абдурешит Джеппаров у Судаку повідомив, що в даний час російські силовики поїхали, розійшлися і татари. Правозахисник не зміг спрогнозувати подальший розвиток ситуації, зазначивши, що “Росія непередбачувана”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter