У Стамбулі затримали директорку Amnesty International Туреччина

Дата: 06 Липня 2017
A+ A- Підписатися

У середу в Стамбулі було безпідставно затримано директорку Amnesty International Туреччини Іділь Есер разом із сімома іншими правозахисниками та двома викладачами, що проводили семінар для правозахисників. Наразі місце їх перебування не відоме, їх утримують без зв’язку із зовнішнім світом.

Про це повідомляє Amnesty International Україна.

“Затримання її та інших правозахисників під час відвідування звичайної навчальної події, є гротескним зловживанням владою та демонструє, наскільки небезпечною є ситуація, з якою стикаються правозахисники в Туреччині. Іділь Есер та ті, кого було затримано разом з нею, повинні бути негайно і беззастережно звільнені”, – заявив Генеральний секретар Amnesty International Саліл Шетті.

“Світові лідери, які зараз зібрались у Гамбурзі, були надзвичайно терпимими до порушення прав людини в Туреччині. Зараз саме час для них твердо висловити свою думку президенту Ердогану та закликати звільнити всіх правозахисників, які зараз перебувають за гратами”, – додає Шетті.

В організації повідомляють, що Іділь Есер та іншим затриманим наразі не надано доступу до адвокатів, що поліція зобов’язана зробити не пізніше як через 24 години після затримання . Також їм не надано право контактувати з членами родини, яке має бути надано негайно.

Поліція повідомила юристів, що надасть інформацію сьогодні о 14:30.

Затримані правозахисники: Ілкнур Остюн, Women’s Coalition, Іділь Есер, Amnesty International, Гіналь Куршун, адвокат, Human Rights Agenda Association, Нален Еркем, адвокат, Citizens Assembly, Нейта Таштан, Equal Rights Watch Association, громадянська асамблея, Озлам Далкіран, Шейхмуз Озбеклі, адвокат, Велі Аку, Human Rights Agenda Association.

Також було затримано двох іноземних тренерів — громадян Німеччини ї та Швеції, і також власника готелю.

Ці затримання відбуваються менш ніж через місяць після того, як Голову правління Amnesty International Туреччина Танера Кіліча було затримано за безпідставними звинуваченнями.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter