У США студенти роздавали антисемітські “валентинки”

Дата: 11 Лютого 2017
A+ A- Підписатися

Угрупування студентів-республіканців із Університету центрального Мічигану вибачилося за “валентинки” антисемітського змісту.

Як передає ВВС Україна, у середу вони роздавали студентам подарункові набори, у яких і було виявлено образливу листівку.

Невідомий автор намалював на листівці Адольфа Гітлера поруч із романтичними написами до Дня Святого Валентина. На ній також написано: “My love 4 u burns like 6,000 Jews” (“Моя любов до тебе палає, як 6 000 євреїв”).

“Сьогодні ввечері [в середу] студенти-республіканці мали вечірку з нагоди Дня Валентина, до якої кожен прикрашав торбинку для подарунків, а інші вкладали валентинки. На жаль, дуже недоречна листівка потрапила в одну з торбинок без відома інших членів об’єднання”, – йдеться у вибаченні.

Ректор Центрального мічиганського університету доктор Джордж Росс висловив “глибоке розчарування” витівкою.

“Це не відповідає духову нашої студентської спільноти, – написав д-р Росс. – Така образлива мова, хоч і дозволена Першою поправкою [до Конституції США], неприйнятна і несумісна з нашими цінностями і стандартами”, – йдеться в оприлюдненій його заяві.

У четвер студенти університету провели мітинг проти мови ненависті.

Як сказав президент об’єднання студентів-республіканців Макензі Флінн в інтерв’ю студентській газеті Central Michigan Life, образлива “валентинка” була створена не з нуля, а передрукована з інтернет-мемів до Дня Валентина.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter