У США найкращих журналістів нагородили Пулітцерівською премією

Дата: 19 Квітня 2016
A+ A- Підписатися

У Нью-Йорку (США) оголосили лауреатів і фіналістів однієї з найпрестижніших нагород у галузі журналістики та літератури – Пулітцерівської премії.

Нагороди були вручені в 21 номінації, переможці в 20 з них отримали грошову винагороду у $10 000, переможець в останній, найпрестижнішої – премії за служіння суспільству – золоту медаль. Про це повідомляється на сайті організаторів.

У США оголосили переможців Пулітцерівської премії

Фото: twitter/pulitzerprize

За служіння суспільству. Єдину золоту медаль Пулітцерівської премії отримала команда журналістів Associated Press за розслідування того, як рабська праця в Південно-Східній Азії використовується, щоб зловити і доставити рибу і морепродукти на столи американських споживачів.

За видатне розслідування були нагороджені журналісти Tampa Bay Times Леонора Лапетер Антон і Ентоні Комьер, а також Майкл Брага з Sarasota Herald-Tribune. Результат року роботи, матеріал “Божевільні. Невидимі. В небезпеці” розповідає про те, як скорочення бюджетних витрат призвело до насильства у психіатричних лікарнях одного з найбагатших штатів США Флориди.

За майстерність премію отримали журналісти Т.Крістіан Міллер з об’єднання ProPublica, що займається журналістськими розслідуваннями, і Кен Армстронг з журналістської організації The Marshall Project. Їх робота “Неймовірна історія зґвалтування” розкриває подробиці полювання на серійного насильника.

За міжнародний репортаж була нагороджена Алісса Рубін з New York Times з історією про насильство й утиски жінок в Афганістані.

Премію за кращу новинну фотографію розділили фотографи Thomson Reuters і New York Times (Мауріціо Ліма, Сергій Пономарьов, Тайлер Хікс і Даніель Еттер) за висвітлення кризи біженців в Європі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter