Трамп хоче закрити три служби “Радіо Свобода”

Дата: 19 Березня 2019
A+ A- Підписатися

Адміністрація президента США Дональда Трампа у заявці до бюджету на 2020 рік пропонує припинити роботу трьох служб “Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода”.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Зокрема планують скоротити витрати на мовлення на зарубіжну аудиторію на 22%, а бюджет “Радіо Свобода” можуть зменшити до 87 мільйонів доларів у 2020 році (у 2019 році – 124 мільйони доларів).

Під скорочення можуть потрапити Балканська служба “Радіо Свобода” (у Чорногорії та Македонії), Грузинська, Татаро-башкирська та Північнокавказька служби.

Бюджетна заявка адміністрації Трампа, як зазначають журналісти, є найбільшою в історії США. Вона охоплює 4,7 трильйона доларів витрат, збільшення фінансування оборони на 750 мільярдів доларів і залучення 8,6 мільярда доларів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Пропозиції до бюджету має розглянути Конгрес США.

ДОВІДКА. “Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода” заснували 1950 року і до 1971 року вона фінансувалася ЦРУ через Управління міжнародного радіомовлення США. Спочатку радіомовлення транслювалося в Болгарії, Чехословаччині, Угорщині, Польщі та Румунії. Три роки потому “Радіо Ліберті” розпочала мовлення на Радянський Союз російською та 15 іншими національними мовами. Мовлення на Естонію, Латвію і Литву РВЄ/РС розпочала в 1975 році. “Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода” працює для 22 країн на 26 мовах. Видання та радіостанція мають на меті просувати демократичні цінності та інститути шляхом звернення до аудиторії тих країн, у яких свобода преси обмежена владою або наразі ще не стала нормою суспільного життя.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter