У США до смертної кари засудили хлопця за розстріл дев’яти афроамериканців

Дата: 11 Січня 2017
A+ A- Підписатися

У США до смертної кари засудили 22-річного Ділана Руфа за вбивство дев’яти темношкірих людей у церкві в місті Чарлстон, Південна Кароліна.

Ділан Руф

Такий вирок виніс суд присяжних, інформує ВВС

Згідно з висновком присяжних, хлопець вчинив злочин на ґрунті расової ненависті.

За час процесу Ділан Руф не розкаявся і заявив: “Відчував, що повинен був зробити це, і я до цих пір відчуваю, що повинен був”.

Три години присяжні думали над вироком. 

Ділан Руф прийшов до церкви і почав стрілянину. Її жертвами стали дев’ять афроамериканців, зокрема й голова приходу і член сенату штату, пастор Клемента Пінкні. За добу Руфа арештували у місті Шелбі в сусідньому штаті Північна Кароліна.

Чоловік зізнався поліцейським, що хотів почати расову війну. У записаному на відео визнанні ФБР він сміявся, коли розповідав про напад. За його словами, він прагнув, щоб світ дізнався про його ненависть до темношкірих.

В одному із останніх судових засідань Ділан Руф заявив присяжним, якщо вони вирішать зберегти йому життя, він не бачить, “що в цьому буде хорошого”. Однак після оголошення вироку чоловік почав вимагати нових адвокатів, які б домоглися перегляду.

Нагадаємо, у США до цього часу застосовується смертна кара. Вона передбачена у 31 штаті, зокрема і в Південній Кароліні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter