У справі про вбивство гея у Харкові покази свідків не збігаються

Дата: 07 Жовтня 2015
A+ A- Підписатися

Покази свідка, який раніше не приходив до суду, не збігаються з показами підозрюваного.

Про це Центру інформації про права людини розповів адвокат потерпілої сторони Роман Лихачов.

“Ми провели одночасний допит зі свідком, який, як ми вважаємо, все одно приймав участь у вбивстві 26-річного харків’янина Р. У нього, звичайно, покази з підозрюваним зовсім не сходяться”, – розповідає Роман Лихачов про останнє судове засідання, яке відбулось 2 жовтня. Адвокат не уточнює невідповідності, оскільки зараз суд аналізує свідчення.

Під час засідання виявились невідповідності у діях працівників міліції.

“Більш того, ми встановили певні неспівпадіння дій працівників міліції. Які саме – я не можу зараз сказати, оскільки це частина кримінальної справи. Це дає нам підстави стверджувати, що затримували підозрюваного не тому, що у нього був знайдений телефон, а з інших причин. Ми це питання будемо зараз порушувати”, – каже адвокат.

На останньому засіданні суд зобов’язав прокуратуру надати горлечко пляшки, а також ремінь, який, як стверджує сторона потерпілого, використовувався під час показової страти, знятої на відео. Підозрюваний С. стверджує, що цим ременем не душив.

Нагадаємо, слідство підозрює, що у січні 2015 року він завдав харків’янину Р., який не приховував свою приналежність до ЛГБТ-спільноти, 28 ножових поранень.

Правоохоронці інкримінують нападнику ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство) та ч. 1 ст. 185 КК України (крадіжка). Однак сторона потерпілого наполягає, що злочин стався на ґрунті ненависті, і стверджує, що міліція й слідчі допомогають ще одній людині із заможної родини уникнути відповідальності.

Раніше представник постраждалої сторони просив суд у Харкові повернути обвинувальний акт на доопрацювання до прокуратури через недоліки слідства, однак суд відмовив у цьому.

Роман Лихачов вважає, що співробітники міліції спеціально приховують той факт, що на даний час у Харкові відбулося вже кілька злочинів, скоєних на ґрунті ненависті до сексуальних меншин. У його провадженні перебувають дві такі справи.

Наступне судове засідання відбудеться у середу, 6 листопада о 14:00 за участі колегії суддів Олени Сороки, голови суду Інни Шелест та Віктора Єжова за адресою: Харків, площа Руднєва, 36, 3-й під’їзд. Номер кримінального провадження: 646/5385/15-к.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter