У справі про побиття Рєуцького досі не оголошено підозру

Дата: 10 Березня 2015
A+ A- Підписатися

Станом на 5 березня Прокуратура Харківської області не висунула жодних підозр по справі побиття журналістів колишніми працівниками спецпідрозділу “Беркут” біля посту у селищі Пісочин на Харківщині. 

Про це повідомив Центру інформації про права людини у своїй відповіді на інформаційний запит старший прокурор обласної прокуратури Мірошниченко М. 

Про підозру на теперішній час у вказаному кримінальному провадженні не повідомлялось, досудове розслідування триває“, – написав прокурор. 

29 січня співробітники МВС застосували силу до журналістки Hromadske.TV Анастасії Станко та до журналіста і правозахисника Костянтина Рєуцького. Працівники ЗМІ кажуть, їх били, штовхали і викрали картку пам’яті, на якій було зафільмовано конфлікт з колишніми беркутівцями. Анастасія Станко стверджує, що один із нападників сказав, що за свої дії, як і за дії на Євромайдані, їм нічого не буде. 

Журналіст та правозахисник Костянтин Рєуцький дивується, чому прокуратура досі не оголосила підозру працівникам МВС, адже їхні імена відомі.  

Інших міліціонерів на посту ДАІ в той час не було, тільки ці троє (як відомо з матеріалів справи). Матеріальна сторона злочину очевидна – є відео, є висновок судово-медичного експерта. Все ніби просто, а от оголосити підозру щось заважає. Може родинні зв’язки когось з тих трьох? Я не знаю, як пояснити те, що, незважаючи на іміджеві втрати, Аваков та Геращенко будь-якою ціною намагаються вигородити покидьків“, – сказав в коментарі Центру інформації про права людини Костянтин Рєуцький. 

5 лютого стало відомо, що міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков відсторонив від роботи колишніх бійців спецпідрозділу “Беркут”, які проводили огляд автомобіля журналістів, до закінчення перевірки.

На початку березня радник міністра МВС Антон Геращенко повідомив, що “буде клопотатись перед керівництвом МВС про нагородження трьох екс-беркутівців” за затримання групи військових із боєприпасами. 

Тим часом журналісти Hromadske.TV звернулись до міністра МВС Арсена Авакова з вимогою “звільнити Рияко, Костюка і Гончаренка з органів внутрішніх справ і притягнути до кримінальної відповідальності за перевищення влади під час нападу на Костянтина Рєуцького, позбавити офіційно та публічно народного депутата України Антона Геращенка статусу радника міністра внутрішніх справ України та притягнути до відповідальності осіб, що здійснили підготовку та поширення публікації на офіційному сайті МВС із неправдивими даними відносно журналістів Hromadske.TV“. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter