У “Слузі народу” вибачаються за депутата Бужанського, але кажуть, що “його можна зрозуміти”

Дата: 19 Серпня 2019
A+ A- Підписатися

У партії “Слуга народу” засуджують висловлювання свого депутата Максима Бужанського, який назвав журналістку “Нового времени” “тупою вівцею”, але просять ЗМІ утримуватися від оцінних суджень на адресу політиків.

Про це йдеться в повідомленні, поширеному на офіційній сторінці “Слуги народу” у фейсбук.

“Партія “Слуга народу” вважає неприпустимими особисті образи будь-якого громадянина України, у тому числі й представників засобів масової інформації. Ми засуджуємо висловлювання обраного народного депутата Максима Бужанського стосовно журналістки журналу “Новое время”. Керівництво партії та фракції “Слуга народу” принесло пані Духніч вибачення”, – йдеться в повідомленні.

Водночас у партії називають висловлювання Бужанського “хоч і надмірною та неетичною, але достатньо зрозумілою реакцією на оціночні судження стосовно особистих почуттів, які обраний народний депутат нібито має до СРСР та певних українських політиків”.

У партії просять представників ЗМІ утримуватися від таких оцінних суджень. Адже, на їхнє переконання, після публікації в медіа “вони сприяють наклеюванню ярликів та упередженому ставленню до політиків, які ще навіть не почали каденцію в якості народних обранців”.

Окремо у “Слузі народу” наголошують, що вони “завжди відкриті до спілкування із засобами масової інформації”.

“І про наші плани, думки та почуття всі журналісти можуть за потреби дізнатися особисто під час інтерв’ю, пресконференцій та інших комунікаційних заходів”, – підсумовується в повідомленні.

Остання теза водночас резонує з нещодавніми заявами голови офісу президента Володимира Зеленського Андрія Богдана про те, що команді Зеленського не потрібні журналісти, оскільки вони спілкуються із суспільством без посередників.

Як відомо, обраний депутатом Верховної Ради від партії “Слуга народу” Максим Бужанський 18 серпня в мережі “Телеграм” назвав журналістку “Нового времени” Ольгу Духнич “тупою вівцею”.

Так Бужанський відреагував на інтерв’ю видання з Дмитром Разумковим, у якому прозвучало запитання:

“Депутатами вашої партії стали Максим Бужанський, що ностальгує за СРСР і часами Віктора Януковича, Ірина Борзова з активним бізнесом в окупованому Криму і ще кілька цілком яскравих особистостей. Ви згодні з ними розділити репутацію партії?”

У відповідь Духнич заявила: “Щось відповідати пану Бужанському – це як спроба з’ясувати стосунки з голубом, який напаскудив вам на рукав пальто”. Вона також закликала майбутнього народного депутата вибачитися перед “Новым временем”.

У НВ зауважують, що блогер Максим Бужанський, обраний народним депутатом у 25-му окрузі в Дніпрі, відомий своїм опозиційним ставленням до подій Євромайдану. Зокрема, згадують, що у своїх постах він неодноразово заявляв, “що Янукович – хоч і не найвдаліший, але легітимний президент”, а “майдан занапастив Україну”, що “9 травня – справжнє свято, а 8 травня нікому не потрібне”, що “порівнювати два тоталітарні режими – Сталіна і Гітлера – значить плювати “на могили батьків”, тощо.

Директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк у коментарі Центру прав людини ZMINA зазначила, що депутатам від “Слуги народу” терміново потрібно пройти тренінги зі спілкування зі ЗМІ та семінар з етичної лексики.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter