У Слідчому комітеті Росії заявляють про кількох замовників убивства Бориса Нємцова

Дата: 11 Січня 2017
A+ A- Підписатися

У вбивстві російського опозиціонера Бориса Нємцова Слідчий комітет підозрює кількох замовників.

Про це інформує “Радіо Свобода” з посиланням на заступника голови відомства Ігоря Краснова.

Керівник Слідчого комітету Олександр Бастрикін наприкінці 2015 року заявив, що вбивство політика розкрите, проте ім’я замовника злочину досі не назване.

Раніше обвинувачення оголосило організатором злочину Руслана Мухудінова – водія колишнього заступника командира батальйону “Північ” МВС Чечні Руслана Геремеєва. За словами Краснова, розслідування справи щодо Мухудінова і невстановлених осіб, які могли мати відношення до цього вбивства, триває.

“Справа стосовно осіб, обвинувачених у вбивстві Нємцова, передана до суду. Розслідування справи щодо Мухудінова і невстановлених осіб, які могли мати відношення до цього вбивства, триває. Адже у злочину міг бути не один, а відразу кілька організаторів і замовників. Розслідуючи кримінальну справу, ми йдемо по ланцюжку – від виконавців до організаторів, а потім і замовників”, – заявив Краснов.

Нагадаємо, Борис Нємцов був убитий в ніч проти 27 лютого 2015 року в центрі російської столиці. З тим, що Мухудінов – замовник злочину, не згодні рідні й соратники Нємцова, які наполягають на причетності до його вбивства глави Чечні Рамзана Кадирова.

На момент загибелі Нємцов був співголовою опозиційної партії РПР-ПАРНАС, депутатом Ярославської обласної думи.

Рух “Солідарність” готує акції пам’яті політика в річницю його вбивства. Активісти мають намір знову вимагати від слідства і суду встановити і покарати реальних організаторів і замовників вбивства Бориса Нємцова. Крім того, рух продовжить вимагати від московської влади – увічнити пам’ять убитого політика.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter