У Сирії через вибух в колоні евакуйованих загинули 68 дітей

Дата: 16 Квітня 2017
A+ A- Підписатися

Щонайменше 68 дітей загинули через вибух автомобіля серед автобусів із евакуйованими у передмісті Алеппо. Загальна кількість загиблих наразі зросла до 126 людей.

Про це повідомляє ВВС Україна з посиланням на Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини.

Вибух стався у суботу 15 квітня у той час, коли колона автобусів із евакуйованими людьми з міст Фуа і Кефрая, стояла біля блокпосту повстанців у районі Рашідін.

Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини повідомляє, що серед загиблих щонайменше 109 евакуйованих, гуманітарні працівники та повстанці, які охороняли автобуси.

Через вибух – багато поранених, а відтак кількість загиблих може зростати, припускають правозахисники.

Запланована евакуація є частиною угоди між владою та повстанцями про “чотири міста”, яка мала дозволити людям виїхати із міст, які опинились в облозі обох сторін.

Мова йде про Фуа і Кефрі на північному заході, які перебувають під контролем уряду, але оточені з усіх боків повстанцями, і Мадайю і Забадані біля Дамаску, які контролюються повстанцями, але оточені урядовими силами.

Наразі ніхто не взяв на себе відповідальність за напад. За даними сирійських урядових ЗМІ, вибух здійснив смертник на автомобілі, начиненому вибухівкою.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter