У Севастополі силовики “навідали” сім’ї українських військових, які служать на материку

Дата: 20 Вересня 2017
A+ A- Підписатися

В окупованому Севастополі ввечері 18 вересня російські поліцейські провели рейд квартирами одного з будинків, де проживають сім’ї військовослужбовців ЗСУ та військові пенсіонери.

Про це повідомляє “Крим.Реаліі” з посиланням на дружин українських офіцерів, які не зрадили присязі і зараз проходять службу на материковій частині України.

За їхніми словами, напередодні, близько 19:00, двоє співробітників російської поліції і ще двоє осіб у цивільному обійшли всі квартири будинку №17 по провулку Новікова в Балаклаві й провели бесіди з мешканцями.

Зокрема, силовики запитували у людей, чи знають ті, що мешкають в службовому житлі, цікавилися, скільки людей проживає у квартирі і де зараз знаходиться глава сімейства.

“Поліцейські пред’являли службові посвідчення, але про причини перевірки не повідомляли. У мешканців вимагали паспорти і перевіряли реєстрацію. Також поліцейські детально розпитували про сусідів: хто проживає, хто виїхав і де зараз знаходиться”, – йдеться в повідомленні.

При цьому, за інформацією видання, співробітники в цивільному в бесідах не брали участь і не представлялися.

За словами мешканців, раніше вже була спроба виселити одну з сімей із службової квартири, але права на житло вдалося відстояти в суді.

Вищевказаний 40-квартирний будинок був побудований для ВМС України і зданий в експлуатацію наприкінці 2003 року. У ньому в службових квартирах проживають сім’ї українських військовослужбовців і сім’ї військових пенсіонерів. Будинок знаходився на балансі ВМС України. Частина квартир була приватизована до 2014 року.

Після окупації Криму Росією будинок був переведений на баланс Міністерства оборони Росії.

Нагадаємо, за даними Української Гельсінської спілки з прав людини, починаючи з осені 2014 року, в окупованому Криму зафіксували 10 випадків незаконного вилучення майна українських військових. Ще 15 родин повідомили про погрози виселення, оскільки “окупаційною владою Криму воно сприймається як майно Російської Федерації, як майно Міністерства оборони Російської Федерації”. 

Випадки мародерства зафіксували у Сімферополі, Севастополі та Феодосії. Останній такий випадок відбувся наприкінці червня цього року.

Це супроводжувалося тим, що російські військовослужбовці разом із представниками “правоохоронних органів” вривалися в житло, замінювали замки на дверях і заселяли туди нових осіб. Здебільшого це були офіцери ФСБ. У порушенні кримінальних справ у Криму власникам майна відмовляють.

Владислав Селезньов, полковник Збройних сил України, власник житла в тимчасово окупованому Криму, зауважив, що українські військові та члени їхніх родин не відчувають на належному рівні захисту з боку держави у відстоюванні своїх прав на житло в окупованому Криму і закликав звернути увагу на цю проблему.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter