У Севастополі розігнали мітинг проти дій місцевої влади

Дата: 16 Квітня 2015
A+ A- Підписатися

У Севастополі розігнали мітинг активістів громадського руху “Захистимо Севастополь”, які виступили проти дій місцевої влади.

Як пише портал “Крим. Реалії“, активісти зібралися 15 квітня в 16:00 на площі Нахімова, щоб висловити свій протест проти “беззаконня місцевої влади”.

Одна з активісток повідомила, що заявку на мітинг відправили у відповідності з російським законодавством. На руках у керівника руху Василя Федоріна були документи, що свідчать про те, що в уряді ці папери отримали.

Однак за день до наміченої дати в уряді відповіли, що ніяких документів не отримували і санкції на проведення мітингу не дадуть. Жодних аргументів в уряді слухати не бажали“, – повідомила активістка.

Незважаючи на це, активісти прийшли на площу. Коли біля пам’ятника Нахімову зібралося близько 10 осіб, до них підійшли співробітники поліції і вимагали припинити “незаконний масовий захід”.

Активісти спробували провести мітинг, після чого поліцейські зажадали від них пройти в службовий автомобіль для складання протоколу про адміністративне правопорушення.

Коли активісти відмовилися, кілька співробітників поліції із застосуванням фізичної сили відвели до автомобіля трьох організаторів мітингу, в тому числі координаторів руху “Захистимо Севастополь” Василя Федоріна та Олександра Карлюка.

Активісти не розійшлися і почали пікетувати поліцейські автомобілі.

Під час складання протоколу Федоріну стало зле, йому викликали швидку і відвезли до міської лікарні. Решту затриманих активістів відпустили після складання протоколів.

Раніше громадський рух “Захистимо Севастополь” не раз організовував акції з вимогами відставки губернатора Сергія Міняйла і всього апарату виконавчої влади міста.

Нагадаємо, Меджлісу кримськотатарського народу відмовили в проведенні 22 лютого мітингу до річниці загибелі громадського діяча Номана Челебіджихана.

Фото: “Крим. Реалії”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter