У семи країнах світу досі можуть убити за гомосексуальність: де саме?

Дата: 08 Квітня 2019
A+ A- Підписатися

У семи країнах-членах ООН досі карають смертю за гомосексуальність. 

Про це йдеться в останній доповіді Міжнародної асоціації лесбійок, геїв, бісексуалів, транс- і інтерсекс-людей (ILGA).

Чотири із семи країн розташовані в Азії: Іран, Саудівська Аравія, Ємен та Бруней. Ще три в Африці: Нігерія, Судан та Сомалі. Ще в п’ятьох країнах за гомосексуальність можуть карати смертю, зокрема в Мавританії, Об’єднаних Арабських Еміратах, Катарі, Пакистані й Афганістані. Експерти зазначають, що зі списку країн, що вбивають ЛГБТ-громадян, вилучили Ірак, адже після ліквідації на його території “Ісламської держави” із законів країни прибрали смертне покарання за одностатевий секс. Проте там і досі використовують статті, пов’язані з проституцією та мораллю, щоб карати ЛГБТ-людей. 

Досі в 31 країні-члені ООН за те, що людина є представником ЛГБТ-спільноти, її можуть запроторити за ґрати на вісім років, ще у 26 країнах-членах Організації за гомосексуальність передбачені суворіші покарання. 

За даними ILGA, гей-шлюби зараз легальні у 26 країнах світу: Нідерландах, Бельгії, Канаді, Іспанії, Південній Африці, Норвегії, Швеції, Ісландії, Португалії, Аргентині, Данії, Уругваї, Новій Зеландії, Франції, Бразилії, Великобританії (за винятком Північної Ірландії), Люксембурзі, Ірландії, Мексиці, США, Колумбії, Фінляндії, Мальті, Німеччині, Австралії та Австрії. 

Нагадаємо, що на початку квітня в Брунеї набули чинності поправки до кримінального кодексу, які запроваджують смертну кару за одностатевий секс та подружню зраду. В ісламській країні, де проживає всього 400 тисяч людей, за одностатевий секс до цього людині загрожувало 10 років в’язниці. Автори нового кодексу писали його, базуючись на законах шаріату.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter