У російській колонії підлітка вбили за те, що він “бандерівець”

Дата: 07 Грудня 2015
A+ A- Підписатися

У Бєлорєченській виправній колонії для неповнолітніх співробітники побили підлітків – один помер, шестеро потрапили до лікарні.

Як повідомляє “Громадське ТБ“, в ніч на 25 листопада Віталія Попа та ще кількох засуджених доправили до колонії, де співробітники побили новоприбулих.

“Нашому синові стрибали на голову, били по голові і обзивали “бандерівцем”. По-звірячому били, вони вбили його”, – розповідає мати хлопця.

За словами батьків, причина агресії у тому, що хлопець – громадянин України, народився і виріс у Закарпатській області. Слідчі органи спочатку наполягали на тому, щоб поховати його у Краснодарському краї, нібито для потреб слідства. Згодом тіло все ж таки віддали.

Адвокат сім’ї Олександр Попков повідомив, що слідчі відкрили кримінальне провадження за 286 статтею КК РФ (перевищення службових обов’язків) і 114 статтею КК РФ (заподіяння тяжкої або середньої тяжкості шкоди здоров’ю при перевищенні меж, необхідних для оборони, або при перевищенні заходів, необхідних для затримання особи, яка вчинила злочин). 

У крайовому слідчому управлінні Слідчого комітету Росії повідомили, що на даний час виконуючий обов’язки начальника колонії та шестеро співробітників узяті під варту.

Також адвокат повідомив, що хлопця вночі забрала “швидка” до лікарні, де він вранці помер від черепно-мозкової травми. За словами Олександра Попкова, якби Віталій не потрапив до лікарні, про це звірство так ніхто й не дізнався би.

Як зазначив Андрій Бабушкін, правозахисник та голова міжрегіональної громадської благодійної організації “Комітет за громадянські права”, такі випадки було би простіше розслідувати, якби існував закон про заборону застосування співробітниками спецзасобів та фізичного впливу без відеозапису.

Кілька років тому родина хлопця переїхала на Кубань, Віталій приїхав до них минулого літа, щоб допомагати по господарству. За розповідями сусідів, підліток потрапив у погану компанію та після розбою у магазині узяв всю провину на себе. За це отримав 4 роки 8 місяців колонії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter