У Росії звільнили львівського євромайданівця Яценка

Дата: 07 Травня 2015
A+ A- Підписатися

Львівського студента Юрія Яценка звільнено з-під варти, він вже перетнув російсько-український кордон та прямує додому.

Як повідомляє “Євромайдан SOS“, один із українських політичних в’язнів Юрій Яценко почувається добре та очікує на зустріч з рідними.

Дякуємо нашим харківським колегам Олегу Федорову та Дмитру Дроботу, які зараз зустріли Юру на кордоні. Наша волонтерка розмовляла з Юрою по телефону. Почуває він себе добре, дуже позитивно налаштований та очікує зустрічі із родиною“, – зазначено у повідомленні.

Нагадаємо, Юрія Яценка арештували майже одночасно із затриманням Олега Сєнцова та інших сімферопольців. Йому інкримінували незаконне зберігання вибухових речовин (ця ж стаття фігурує і в справах інших затриманих – Сєнцова, Кольченка, Афанасьєва та Чирнія).

Юрій разом зі своїм приятелем Богданом Яричевським був затриманий 6 травня 2014 року в місті Обоянь Курської області. Федеральна міграційна служба стверджувала, що хлопці в документах неправильно вказали мету візиту. Пізніше співробітники ФСБ стверджували, що виявили в Юрія нерозкриту упаковку мисливського пороху вагою в 40,1 г.

ФСБ під катуваннями намагалася вибити з нього зізнання в причетності до “Правого сектора” та підготовці терактів на території Росії.

Бєлгородський обласний суд змінив вирок Юрію Яценку з 2 років до 9 місяців, і цей термін він уже відбув.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter