У Росії заборонили згадувати Навального

Дата: 24 Липня 2015
A+ A- Підписатися

Кремль нібито негласно заборонив посадовцям і керівникам держкомпаній згадувати ім’я опозиціонера Олексія Навального у публічних виступах.

Як повідомляє РБК з посиланням на агентство Bloomberg, в Кремлі “стурбовані популярністю” Навального і відмовляють йому в публічному статусі.

Агентство вказує на те, що заборона на згадування імені Навального була порушена головою держкорпорації “Роснано” Анатолієм Чубайсом, який в ході дебатів з Навальним на телеканалі “Дождь” назвав його “молодим політиком-початківцем“.

Наприкінці квітня прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков на запитання, чи сприймає Володимир Путін Навального як можливу політичну загрозу, заявив, що “напевно, президент з таким рівнем довіри, популярності, з таким електоральним рейтингом навряд чи може сприймати інших політиків як загрозу“.

За інформацією порталу “Новий день“, в прокуратурі міста Златоуст Челябінської області порахували неприйнятним вільний доступ неповнолітніх до повісті Михайла Булгакова “Собаче серце”.

Прокурорська перевірка проводилася у таборі “Гірський” після того, як до реанімації потрапив 15-річний підліток, що відпочивав у таборі – у бійці йому проломили голову. Під час перевірки виникли претензії до змісту бібліотеки.

Помічник прокурора Ганна Морозова повідомила: “Тут у вільному доступі знаходиться безліч книг, що суперечать закону “Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їх здоров’ю”. До 12-річного віку дітям заборонені, зокрема, книги жахів, “Собаче серце” Михайла Булгакова, до 16-річного – “Тисяча і одна ніч”, до повноліття – серія “Анжеліка” Анни і Сержа Голон. Всі ці та інші книги були виявлені в бібліотеці“.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter