У Росії передумали судити українця за “каральну діяльність”

Дата: 15 Вересня 2015
A+ A- Підписатися

Слідчий комітет відмовився направляти до суду справу українця Сергія Литвинова, якого звинувачували у “каральної діяльності” на Донбасі.

Про це повідомив адвокат Сергія Литвинова Віктор Паршуткін, називаючи це “першою поразкою відомства Бастрикіна (голова Слідчого комітету РФ – ред.) на українському фронті”.

Литвинов, який до арешту у серпні 2014 року жив у селі Комишне Луганської області, був обвинувачений Слідчим комітетом РФ у вбивстві 30 чоловіків із числа мирних мешканців, у зґвалтуванні та вбивстві 8 жінок та 12-річної дівчинки. Справа Литвинова – епізод так званої “великої української справи” щодо “злочинів проти російськомовного населення Південного Сходу”. Фігурантами справи є також міністр МВС Арсен Аваков, командир батальону “Дніпро-1” Юрій Береза, бізнесмен Ігор Коломойський. Сам Литвинов, за версією СК РФ, начебто був бійцем батальйону “Дніпро-1”, хоча МВС, а також родичі та односельці Литвинова це спростовують.

У відповідь на запит адвоката консульство України в РФ повідомляло, що потерпілі, згадані в обвинуваченні, не зареєстровані в Станично-Луганському районі, де Литвинов начебто здійснював “каральні” акції. А адреси будинків, де нібито ґвалтував та вбивав Литвинов, не існують. 

Щоб зберегти обличчя, Литвинову 10 вересня цього року пред’явили обвинувачення в “битовусі” – начебто він, як звичайний обиватель, а не боєць батальйону “Дніпро”, на території Станично-Луганського району України відібрав два старих автомобіля (один із яких являв собою купу металобрухту) у російського громадянина Андрія Лисенка. І цю справу виділили з “великої української справи” з тим, щоб направити її на розгляд по суті в один із районів Ростовської області“,  – пише адвокат Віктор Паршуткін.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter