У Росії можуть заборонити Меджліс як екстремістську організацію

Дата: 24 Вересня 2015
A+ A- Підписатися

Причиною може стати проведення “продуктової блокади” в Криму спільно із забороненим у Росії “Правим сектором”.

Як повідомляє ТАСС, про це заявив “віце-прем’єр Республіки Крим” Руслан Бальбек.

Він нагадав, що організація “Правий сектор” заборонена в РФ як екстремістська, а лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв і голова Меджлісу Рефат Чубаров спільно з “Правим сектором” проводять акцію з блокування вантажного транспорту з українськими продуктами і товарами на адміністративному кордоні з півостровом.

Якщо ці діячі й далі будуть займатися екстремістською діяльністю і також будуть спільно із забороненими в РФ організаціями проводити спільні акції, вони доб’ються заборони на діяльність“, – зазначив Руслан Бальбек.

Нагадаємо, на адресу провідних ЗМІ Криму і Севастополя надійшов лист з Міністерства внутрішньої політики, інформації та зв’язку республіки Крим з посиланням на “прокурора Криму” Наталю Поклонську. В листі рекомендовано не згадувати Меджліс кримськотатарського народу в новинних сюжетах, статтях та інтерв’ю, оскільки він не зареєстрований в РФ і вважається неіснуючою організацією.

20 вересня розпочалась безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована Меджлісом кримськотатарського народу. Цією акцією кримські татари намагаються домогтися звільнення українських політв’язнів, утримуваних у Росії, і припинити переслідування активістів та журналістів на окупованому півострові.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter