У Ризі знищили виставку про людей Майдану

Дата: 12 Жовтня 2015
A+ A- Підписатися

У латвійській столиці Ризі зруйнували виставку “Люди Майдану”. 

Як пише видання Delfi, виставку знищили в ніч проти неділі 11 жовтня. Про нищення виставки поліцію телефоном повідомив перехожий. За його словами, вандалів було двоє.

Прибувши на місце події, поліція не застала зловмисників і повідомила, що всі експонати знищені. Зараз проводиться розслідування, поліція шукає свідків події.

Латвійські правоохоронці відкинули закиди організаторів виставки “Люди Майдану” і пояснили, що вести відеоспостереження алеї біля Кабінету міністрів безглуздо, оскільки вид затуляють дерева. Поліція також звинувачує організаторів виствки у тому, що ті не забезпечили її охороною.

“Перевіряючи обставини події, констатували порушення з боку організаторів. Згідно Закону про безпеку публічних розважальних та святкових заходів, їм потрібно було забезпечити свій захід охороною. Однак і минулої ночі, і позаминулої поліція стала свідком того, що на місці охорони фактично немає. Ми неодноразово попередили організаторів, і вони обіцяли все владнати”, – йдеться в повідомленні поліції у мережі Facebook.

У поліції наполягають, що в міру можливостей вона забезпечувала безпеку виставки. Виставка була включений в маршрут патрулювання і проглядалась кожні кілька хвилин.

Посольство України в Латвії засудивши акт вандалізму, заявило, що очікує надійного захисту для виставки, а для винних – покарання.

“Викликає жаль, що купка екстремістів вже протягом тижня намагається диктувати свої умови мешканцям і гостям Риги, в яких виставка викликала значний інтерес” – йдеться в заяві посольства.

“Ми очікуємо від правоохоронних органів, що всі винні у нападах на виставку понесуть заслужену відповідальність, а самій виставці буде забезпечений надійний захист від вандалів і екстремістів”, – зазначили в посольстві.

Виставка “Люди Майдану” складалась із понад ста фоторобіт.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter