У Рівненській області копачі бурштину напали на міліцію

Дата: 30 Липня 2015
A+ A- Підписатися

У Дубровицькому районі Рівненської області відбулися сутички між міліцією та місцевими мешканцями, що незаконно видобувають бурштин.

Як повідомляє управління МВС у Рівненській області, у селі Крупове на Рівненщині 29 липня на правоохоронців, що обстежували місця незаконного видобутку бурштину, напали місцеві мешканці та палицями нанесли їм тілесні ушкодження. Двоє правоохоронців отримали численні забиття голови та тулуба, в одного зламано ногу.

На допомогу прибули бійці спецпідрозділів роти міліції громадської безпеки особливого призначення, “Грифону” та Національної гвардії, але їх оточили близько сотні місцевих мешканців. Один із натовпу сів за кермо автомобіля Toyota Land Cruiser та поїхав на правоохоронців, ігноруючи вимоги зупинитись. Правоохоронці вирішили застосувати спецпристрій для відстрілу гумовими кулями, після чого водій повернувся до натовпу.

Ввечері того ж дня близько трьохсот людей заблокували роботу Дубровицького районного військового комісаріату, також, за даними слідчих, ці ж люди перекрили дорогу у центрі Дубровиці, поблизу райдержадміністрації.

На розмову із населенням вийшли прокурор Микола Федорчук, в.о. начальника райвідділу міліції Сергій Дворак, а голова райдержадміністрації Сергій Киркевич підтримував людей, що зібралися. Люди вимагали видати тих міліціонерів, що стріляли у позашляховик. Натовп поводився агресивно, люди шарпали силовиків за одяг і лаялись нецензурною лайкою, частина була у балаклавах.

Відбулася сутичка, під час якою правоохоронці застосували спецпристрої для відстрілу гумовими кулями, в результаті чого четверо людей отримали незначні тілесні ушкодження, 10 осіб було затримано. Згодом люди прийшли під Дубровицький райвідділ вимагати звільнення затриманих, погрожуючи захопити приміщення, повідомляють у прес-службі міліції. Правоохоронці затримали двох найбільш активних організаторів заворушень: 25 та 43-річного жителів Дубровиці та села Крупове.

Розпочато розслідування щодо учасників сутичок, продовжуються заходи щодо припинення незаконного видобутку бурштину. 

Фото: прес-служба управління МВС у Рівненській області

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter