У реабілітаційному центрі на Житомирщині діти живуть в антисанітарії та холоді

Дата: 30 Січня 2019
A+ A- Підписатися

Співробітники відділу моніторингу прав дитини та сім’ї секретаріату Омбудсмана виявили численні порушення прав дитини в обласному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей “Сонячний дім” на Житомирщині.

Про це повідомляє прес-служба Уповноваженої.

Кухня реабілітаційного центру “Сонячний дім”

На момент візиту в центрі “Сонячний дім” перебувало 47 дітей, серед них: чотири дитини-сироти, сім дітей, позбавлених батьківського піклування, та 36 дітей, які опинились у складних життєвих обставинах.

“Більшість  дітей відвідують батьки та родичі. Але є й такі діти, до яких батьки не навідуються. Втім, адміністрація центру не аналізує цих фактів та не інформує відповідні служби щодо необхідності роботи з батьками”, – зауважили експерти.

Багато дітей у центрі хворіють на ГРВІ, адже ходять у вологому взутті:

“Умови проживання дітей незадовільні: поганий санітарний стан практично усіх приміщень, відсутнє вологе прибирання, підлога брудна, липка, поверхні меблів вкриті пилом. В кухонному блоці також панує антисанітарія. Через порив труби у коридорі, вода заливала дитячі шафи на першому поверсі. У більшості санвузлів сантехніка або зламана, або потребує негайного ремонту. У кімнатах для відпочинку дітей є ліжка та шафи, проте відсутні столи, тумбочки та стільці. Постільна білизна зношена, матраци брудні”.

Також виявилось, що у підопічних центру немає вільного доступу до мила та зубної пасти.

“В одній із дитячих груп всі зубні щитки та паста зберігаються в дитячому іграшковому відерці. Кожна дитина користується єдиним рушником для обличчя та ніг. Особиста білизна для щоденного використання дітьми теж не виявлена. Всі ці факти свідчать про порушення прав дітей на особисту гігієну”.

За словами моніторів, адміністрація закладу також порушила право дітей на оздоровлення, а тому влітку минулого року вони взагалі не виїздили за межі центру.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter