У Раді вирішили жорсткіше карати за злочини проти журналістів

Дата: 14 Травня 2015
A+ A- Підписатися

У Верховній Раді ухвалили у другому читанні проект закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій законної професійної діяльності журналістів”. За це проголосували 240 депутатів.

Норми законопроекту загалом урівнюють відповідальність за злочини проти журналістів та працівників правоохоронних органів.

Зокрема, вбивство або замах на вбивство журналіста або членів його родини каратимуть позбавленням волі на 15 років або довічним позбавленням волі.

Документ доповнює Кримінальний кодекс низкою спеціальних складів злочинів, якими передбачена кримінальна відповідальність за такі злочинні діяння, як погроза або насильство щодо журналіста (стаття 345-1), умисне знищення або пошкодження майна журналіста (стаття 347-1), посягання на життя журналіста (стаття 348-1), захоплення журналіста як заручника (стаття 349-1).

У разі смерті журналіста під час виконання обов’язків його родина отримає одноразову грошову допомогу у розмірі 100 прожиткових мінімумів.

Відповідні доповнення внесено до Закону “Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter