У психлікарні на Донеччині людям дають протерміновані пігулки та не дозволяють гуляти

Дата: 25 Лютого 2019
A+ A- Підписатися

Монітори офісу Омбудсмана виявили численні порушення в обласній клінічній психіатричній лікарні Слов’янська.

Про це повідомляє прес-служба Уповноваженої з прав людини.

Обласна клінічна психіатрична лікарня Слов’янська

Лікарня складається з п’яти відділень: жіночого, чоловічого, змішаних станів, психо-туберкульозного та дитячого, але перевіряли експерти лише три відділення. Там, за словами моніторів, знайшли численні порушення, зокрема використання лікарських засобів після закінчення в них терміну придатності.

Питання викликали у моніторів й умови на майданчику для прогулянок:

“Він більше нагадує металеву клітку. На усіх прогулянкових майданчиках відсутнє асфальтне покриття і, незважаючи на те, що стоять лавки, сидіти на них неможливо. Відсутні навіси, де можна було б сховатись від дощу. Немає пандусів, що свідчить про те, що особи, які пересуваються за допомогою візків, не виходять на прогулянки”.

Згодом виявилось, що на прогулянки не виходять не лише пацієнти з інвалідністю, але й без неї. Також експерти розповіли, що палати, де тримають людей у лікарні, також не відповідають стандартам.

“У одному з відділень нараховувалось більше осіб, ніж ліжок. Але де перебували ці особи, встановити було неможливо. У всіх відділеннях відсутній доступ до питної води. В чоловічому відділенні в туалетній кімнаті дуже холодно. Крім того, відчинене вікно. В усіх відділеннях плани індивідуальної реабілітації заповнені лише тією датою, коли особа прибуває до установи”, – зазначили вони.

Звіт з результатами перевірки та рекомендаціями експерти спрямують на адресу Донецької облдержадміністрації, департаменту охорони здоров’я та прокуратури Донецької області.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter