За сексистську рекламу в Польщі виробник сплатить багатотисячний штраф

Дата: 27 Серпня 2018
A+ A- Підписатися

У Польщі суд заборонив рекламу енергетичного напою і наказав виробнику сплатити штраф за слоган і фото, які були принизливими для жінок.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Dziennik.pl.

На інтернет-банері, який обурив тисячі поляків, було зображено обличчя молодої дівчини, яке підтримувала чоловіча рука. Картинку супроводжував слоган: “Вона вже знає… що буде у неї в роті за мить”.

Після появи реклами польська комісія з рекламної етики отримала у цій справі скарги від користувачів та вирішила, що реклама порушує “гарні манери”.

Після рішення комісії асоціація “Твоя справа” вирішила подати на виробника напоїв до суду. Організація вимагала від компанії прибрати рекламу, опублікувати вибачення і заплатити 60 тисяч злотих фундації “Для Полонії”, яка працює над підтримкою студентів.

В Україні за допомогою сексизму намагаються рекламувати будівельні матеріали, їжу, побутові товари та багато іншого. З подібною рекламою борються активісти в різних куточках країни, а за півроку Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів України видала 80 звернень за сексистську рекламу різним підприємствам.

Центр інформації про права людини раніше розповідав, як поскаржитись на таку рекламу.

  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter